Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade sambon

En 29-årig västeråsare dömdes under fredagen för misshandel av sin ex-sambo.

Åtalet gällde tre punkter av misshandel varav 29-åringen dömdes på två punkter.

I förhör med mannen och sambon ska förhållandet ha börjat bra men sedan ha blivit lite ”konstigt”, enligt kvinnan. De bråkade ofta om både det ena och det andra.

Den första misshandeln ägde rum i juni 2011, då hade paret bott ihop sedan 2009. Paret befann sig på Djäkneberget tillsammans med vänner. Enligt kvinnan hade, den då 28-årige sambon, pratat med en tjej som hon själv inte tyckte om. När den andra kvinnan avlägsnade sig började paret skrika åt varandra, de utdelade även två örfilar var. Tillslut lämnade hon platsen och gick in i skogen där 29-åringen sedan ska ha gett henne två knytnävsslag i ansiktet som träffade henne över munnen och nära ögat.

29-åringen har i förhör medgett till örfilarna men säger att han endast minns det som hände i skogen suddigt. Han nekar till att ha slagit henne med knytnävarna. Det andra fallet av misshandel skedde i slutet av augusti 2011 och ledde även till att 29-åringen häktades under två dygn. Kvinnan berättar i förhör att hon precis hade flyttat ifrån 29-åringens lägenhet och att de hade varit ute på krogen och festat med vänner. När det var dags att gå hem började paret att tjafsa, 29-åringen knuffade omkull henne på en gräsmatta, men enligt kvinnan skadade det henne inte på något vis.

Hon sa till 29-åringen att hon inte ville vara tillsammans med honom något mer. Då tog 29-åringen tag i henne, drog henne i håret och pressade henne mot en stenmur. Han ska även ha slagit henne i ansiktet och stuckit från platsen när några killar dök upp. Polis kallades till platsen och när 29-åringen dök upp igen greps han. Enligt 29-åringen var han så berusad vid tillfället att han varken kan erkänna eller förneka misshandeln.

Tingsrätten anser att exsambon gjort ett trovärdigt intryck då hon inte försökt breda på eller få 29-åringen oskyldigt dömd. Hennes berättelse får även stöd av vittnen. 29-åringen dömdes under fredagen  till att betala 5500 kronor i skadestånd till exsambon och 60 timmars samhällstjänst för misshandeln.