Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade sin fästmö brutalt – döms till fängelse

De skulle snart gifta sig då mannen misshandlade kvinnan så allvarligt att han till en början misstänktes för mordförsök. Hon vårdades på sjukhus i över en vecka.
Kvinnan har dock sagt att hennes fästman var oskyldig.

En man i övre 30-årsåldern döms till två års fängelse för misshandel, grov misshandel och för övergrepp i rättsak.

Västmanlands tingsrätt fastslår att han är skyldig till att ha misshandlad sin fästmö brutalt.

Hittade kvinnan medvetslös på golvet – trodde hon var död

Polisen kallades till parets bostad på kvällen den 6 september och tog in flera vittnesuppgifter som indikerade att mannen hade misshandlat sin sambo.

Senare på natten till den 7 september kallades polisen dit på nytt, då grannar hade hört paret gräla igen. Den här gången hördes dunsar och skrik. Mannen ropade bland annat "jag ska döda dig". Polisen hittade kvinnan medvetslös på golvet och trodde först att hon var död. Kvinnan har berättat att hon inte har några minnen det första dygnet efter misshandeln och att hon vårdades på sjukhus i över en vecka. Mannen greps och misstänktes initialt för mordförsök.

Läs också: 100 timmar samhällstjänst för man som misshandlade kvinna

Mannen oskyldig enligt kvinnan

Det var dock inte sambon som misshandlade henne, enligt kvinnan. Hon har berättat att hon och mannen snart skulle gifta sig och hade varit ute och firat. När hon kom hem trängde sig två främmande personer in i bostaden och misshandlade henne. Hon har också redogjort för en hotbild som fanns mot henne. Mannen har också hävdat att han är oskyldig.

Västmanlands tingsrätt avfärdar både kvinnan och mannens versioner och menar att det saknas anledning att ifrågasätta uppgifterna från grannarna och poliserna.

Mannen döms därför för misshandel och grov misshandel. Han döms också för övergrepp i rättssak eftersom han sagt till en granne att "om du pratar med polisen klipper jag dig". Han ska stanna i häkte tills domen vinner laga kraft.