Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missing people letade efter 14-årig pojke

I går kväll sökte Missing people förgäves efter den 14-årige pojke som försvann söndagen den 2 november. De letade i skogen vid Hässlö värdshus.

– Vi har inga indikationer på att han finns just här. Vi famlar i mörker i ett område inom en sträcka på två kilometer där han kan tänkas ha försvunnit. Det är i närheten av platsen där han bor och vi nystar oss utåt, säger Bengt Myrin, som var platskoordinator.

Ett 30-tal personer i åldrarna 18–70 var med och letade i går kväll. De delades upp i grupper på 8–9 personer med varsin ledare.

Gruppledaren Lars Wik ledde deltagarna rakt in i snåriga buskage, genom högt gräs och förbi hålor marken. Någon klättrade upp i en radiomast och sökte på intilliggande tak.

Allt som ”inte hörde hemma i skogen” skulle rapporteras.

Polisanmälan om pojken kom in på eftermiddagen den 5 november.

Enligt Jonas Dunder, kommissarie vid krimjouren, misstänks inget brott i nuläget.

– Jag är inte så insatt i just det här ärendet, men vi har inga indikationer och vet inget om bakomliggande orsaker till försvinnandet, säger Jonas Dunder och fortsätter:

– Pojken är efterlyst och vi har pejlat mobilen, utan resultat. Vi behöver sökområden för att kunna leta mer sakligt. Utan sådana är det svårt att hitta någon.