Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misskötte samhällstjänst - får krypa in i fängelset

En 45-årig man från Hallstahammars kommun får avtjäna ett två månader långt fängelsestraff sedan han misskött den skyddstillsyn han dömts till.

Tingsrätten fattade beslut i december om att mannens skyddstillsyn skulle omvandlas till fängelse men målet gick vidare till hovrätten som emellertid gjorde samma bedömning. Mannen erkände att han hade slarvat men ansåg att det inte var helt och hållet hans eget fel utan att det berodde på missförstånd.

45-åringen dömdes i mars förra året för bland annat stöld och försök till stöld till samhällstjänst i 80 timmar alternativt till fängelse i tre månader. Innan domen avkunnades gjorde mannen sig skyldig till bland annat rattfylleri och olovlig körning.

Mannen tyckte själv att det räckte med att han fick en varning för att ha misskött samhällstjänsten. Det tyckte alltså inte tingsrätten och inte heller hovrätten.