Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misslyckat husbygge blev hotell

Konstnären/entreprenören Mikael Genberg fick idén till sitt tredje hotell när han såg ett misslyckat husbygge.

Taket på den nybyggda villan på Ekbacken blev för stort och fick lyftas av. Mikael Genberg tänkte direkt att man kan göra något kul med det.

På onsdagskvällen invigde landshövding Ingemar Skogö Ooops hotell vid Västra holmen, som flyter men är pålat. Ett stort antal inbjudna gäster roade sig i hotellets enda rum, en 100 kvadratmeter stor svit som gungade.

Vid invigningen medverkade såväl simmare som operasångare.

Västerås stads kulturdirektör Lennart Fast var imponerad av hotellet:

–Det här är en kul idé. Här kan man även ha möten med arbetsgrupper.

Mikael Genberg siktar på att hotellet ska bli helt klart i sommar. Först ska räcken sättas upp på bryggorna, bastun ska färdigställas och kök installeras.

Priset har han inte fastställt än men det lär ligga snäppet över Hotell Utter Inn och Hotell Hackspett.

– Nu har jag flest hotell i staden.

Viktor Karlsson som byggde det ursprungliga taket var med på invigningen.

– Det var ett stort jäkla misstag som det har blivit något kul av.

Mikael Genberg har som bekant fler hus- och hotellidéer. När det gäller huset på månen så hänger det på den amerikanska rymdflygstyrelsen Nasa.

Kanske dammar han av sin sin gamla idé med Hotell Mullvad under jord vid Anundshög, området håller på att utvecklas och en ny trafikplats på E18 är på väg att byggas i närheten.