Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänks för knarkkupp för mångmiljoner – tvingas stanna i häktet

En av de misstänkta i den stora knarkhärvan i Hallstahammar, som polisen avslöjade i början av augusti, omhäktades på torsdagen i Västmanlands tingsrätt.

Kammaråklagare Carl-Johan Norström har nu på sig till den 26 oktober att väcka åtal.

– Om alla bitar faller på plats kan jag nog klara den tiden, säger Norström, som fortfarande väntar på svar från polisens tekniska utredning. Dessutom ska vi hålla slutförhör och dessutom slutdelge de misstänkta utredningen.

Läs också: Stort knarkbeslag på industriområde i Hallstahammar

Han har tidigare beskrivit beslaget av amfetamin som ”ett av de största någonsin i länet”, med ett gatupris på åtskilliga miljoner kronor. Inledningsvis häktades en 61-årig före detta västeråsare, misstänkt på sannolika skäl för synnerligen grovt narkotikabrott.61-åringen medgav den senaste åtalsförlängningen genom sin försvarare.

Knappt en månad senare häktades en 63-årig köpingsbo, också på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott.

För pluskunder: Ännu en häktad för knarkbeslag värt miljoner: "Ett av de största beslagen i länet någonsin"

63-åringen medgav inte åtalsförlängningen utan krävde en förhandling i tingsrätten. Tingsrätten kom dock fram till att 63-åringen är fortsatt, på sannolika skäl, misstänkt i utredningen.

En tredje person, en 62-årig västeråsare satt häktad en vecka i mitten av september men släpptes senare på fri fot. Enligt Carl-Johan Norström kvarstår dock misstankarna mot honom.

Läs också:

Knarkbeslaget var värt miljoner – ytterligare en misstänkt har anhållits

Åtal om en månad i stora narkotikahärvan i Hallstahammar