Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänks ha tvingat 29-åring tanka svarttaxi under pistolhot – ännu en person häktad

Tidig på morgonen den 26 augusti klev 29-årig man in i en svarttaxi för att få skjuts hem. Men så blev det inte. Mannen tvingades istället med till Hammarbyrampen där han hotades till att tanka bilen han fördes bort i.

Efter att offret tankat de misstänka männens bil under pistolhot så fick han själv betala för bränslet. Mannen ska även ha tvingats göra kontantuttag inne på macken. Kontanterna tog sedan de misstänka rånarna.

Efter det som hände vid Hammarbyrampen så kördes mannen ner på stan där han släpptes av på Karlsgatan. Då hade han även rånats på sin plånbok, mobil samt jacka.

Två personer, båda 21 år gamla, greps direkt på morgonen den 26 augusti och sitter nu häktade misstänkta för rån och olaga frihetsberövande på sannolika skäl, den starkare graden av misstanke.

På eftermiddagen den 26 augusti så anhölls en tredje man, en 26-åring från Västerås, i sin frånvaro av åklagare. Vid 20-tiden på kvällen fyra dagar senare kunde mannen fångas in.

Han häktades dagen efter av Västmanlands tingsrätt. Nu sitter alltså tre personer frihetsberövade misstänkta för för brotten mot den 29-årige mannen.

Polisen söker nu efter ett vittne, en kvinna som rastade sina två hundar vid Karlsgatan, som lånade ut sin telefon så att mannen kunde larma polisen.

– Hon är absolut inte misstänkt för brott men vi ber henne kontakta oss på 11414. Vi tror att hon kan ha uppgifter som är viktiga för utredningen, säger Anders Hedström, presstalesperson för polisen i Västmanland.

Läs mer [+]:

Två män häktade för rån och olaga frihetsberövande – misstänks ha tvingat man tanka svarttaxi under pistolhot