Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt för inblandning i dödsfallet på Dalavägen släppt på fri fot efter förhör

I lördags eftermiddag påträffades en avliden man i en villa i Surahammar. Polisen utreder dödsfallet som vållande till annans död. En person har under söndagen förhörts skäligen misstänkt, men släpptes efter förhöret på fri fot.

Den misstänkte har formellt aldrig blivit gripen och släpptes efter förhör.

Kommer det ske fler förhör?

– Det är tänkbart att man undersöker det här vidare i nästa vecka, säger Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

Vem det är som avlidit och vem den misstänkte personen är, eller deras eventuella relation, vill inte Robin Simonsson säga något om.

– Vi har beslutat oss för att inte berätta något om identiteten på vare sig brottsoffer eller den misstänkta. Så det kan jag tyvärr inte säga något om, säger Robin Simonsson.

Vad händer nu i utredningen?

– Vi jobbar med att skapa oss en bild av vad som har hänt.

Hur skapar ni er den bilden?

– Genom en rättsmedicinsk undersökning av brottsoffret. Sedan ska flera förhör hållas med både anhöriga och eventuella vittnen. Polisen har gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen. Det är en del att gå igenom, ett vanligt förundersökningsarbete.

Hur har ni kommit fram till misstanken om vållande till annans död?

– Jag kan inte lämna några detaljer om det, men det är en bedömning som åklagaren har gjort utifrån de första undersökningarna av den avlidna personen, säger Robin Simonsson.

Läs också: Ung man hittad död under oklara omständigheter – en person misstänkt