Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt för mordbrand häktad

Den 28-årige man som suttit anhållen misstänkt för att ha tänt eld på en villa i Svanå, häktades på tisdagseftermiddagen.

Åklagaren yrkade på att 28-åringen skulle häktas som sannolikt, alternativt skäligen misstänkt för mordbrand.

28-åringen nekar till brott och begärde via sin advokat att omedelbart försättas på fri fot.

Själva häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Efter cirka 45 minuters överläggning kom Västmanlands tingsrätt fram till att mannen ska hållas i fortsatt förvar. Han häktades skäligen misstänkt för mordbrand, alltså den svagare misstankegraden.

Medan 28-åringen sitter häktad fortsätter utredningsarbetet kring branden. Polis och åklagare har nu en vecka på sig att samla i hop ytterligare bevismaterial för att stärka misstankegraden och begära omhäktning. Annars släpps mannen.

Åklagare Göran Kastlund vill inte säga någonting om vare sig bevisläget eller vilka motiv den misstänkte gärningsmannen skulle ha.

Det var i söndags morse en 475 kvadratmeter stor villa i Svanå utanför Skultuna totalförstördes i en brand. Senare på dagen anhölls 28-åringen misstänkt för att ha tänt eld på huset. Ingen människa skadades i branden.