Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt för sexbrott nekar

Rättegången mot den 34-årige man, som åtalats för ha våldtagit och grovt utnyttjat en flicka född 1997, har inletts.

34-åringen nekar till brott. Det stod klart då rättegången mot honom och de medåtalade 16-åriga ynglingarna inleddes i Västmanlands tingsrätt på torsdagen.

Övergreppen ska ha skett i 34-åringens bostad.

Enligt åklagaren har 34-åringen förmått de två 16-åringarna att tillsammans med honom våldta och sexuellt förgripa sig på en minderårig flicka. 34-åringen har då enligt åklagaren filmat övergreppen.

Eftersom det är förbjudet att utnyttja personer under 18 år för sexuell posering – alltså exempelvis framställning av filmer med sexuellt innehåll – är 34-åringen också åtalad för att ha utnyttjat 16-åringarna för sexuell posering.

16-åringarna är alltså både medåtalade till våldtäkterna mot den minderåriga flickan, och brottsoffer då de mot ersättning av tobaksvaror utnyttjats av 34-åringen som medverkande i filmerna han spelade in och även utnyttjats av 34-åringen för annan posering då inte flickan var närvarande.

16-åringarna misstänks även ha våldtagit flickan vid något tillfälle då inte 34-åringen var närvarande.

Rättegången kommer att pågå under fyra förhandlingsdagar – torsdagen, fredagen samt den 2 och 4 november – och hålls med undantag för en kort stund under torsdagen i sin helhet bakom stängda dörrar då det handlar om sexualmål med personer under 18 år inblandade.

34-åringen nekade helt till varje form av brott. De båda 16-åringarna erkände att de haft samlag och begått sexuella handlingar mot den underåriga flickan. Den ene av dem nekade helt till brott eftersom han enligt vad hans försvarsadvokat sade ”inte insett eller haft skälig anledning att anta” att flickan var under 15 år.

Den andre nekade till att ha begått vissa av de sexuella handlingar åklagaren menar ägt rum, och framhöll också att det varit liten skillnad i ålder mellan honom och flickan. Samt att det, om rätten kommit fram till att han begått brott, inte borde bedömas som våldtäkt utan som sexuellt utnyttjande av underårig.

Flickan yrkade genom sitt målsägandebiträde skadestånd, och vill att de tre åtalade solidariskt ska betala 250000 kronor i skadestånd, något som samtliga åtalade nekade till att behöva göra.

En fjärde person, en man, har identifierats och misstänks ha deltagit i brotten. Han befinner sig dock utomlands och har inte kunnat nås.