Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt förskingring på förskola

Under flera år har en 45-årig kvinna haft hand om ekonomin på en förskola i Västerås. Nu misstänks hon ha förskingrat pengar därifrån.

Strax före nyår polisanmäldes hon av styrelsen i den stiftelse som driver förskolan. Nu har kammaråklagare Rebecka Åslund vid åklagarkammaren i Västerås beslutat inleda en förundersökning kring misstänkt förskingring.

– Jag kan, med hänsyn till utredningsläget, inte säga någonting mer än att bekräfta att förundersökningen har inletts, säger hon.

I slutet på förra året började styrelsen i stiftelsen som driver förskolan, misstänka att allt inte stod rätt till med ekonomin. Misstankarna riktades omgående mot den 45-åriga kvinnan som, åtminstone de senaste fem-sex åren, varit involverad i ekonomihanteringen.

Hur mycket pengar har försvunnit?

– Jag vet inte. Vi är inte färdiga med vår egen utredning än. Det var dock tillräckligt för att vi skulle göra en polisanmälan, säger stiftelsens ordförande.

Enligt vad VLT erfar handlar det om ”betydande belopp”.

När de ekonomiska bristerna uppdagades fick kvinnan omgående sparken:

– Vi gav henne en möjlighet att själv säga upp sig, kommenterar stiftelsens ordförande.