Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt knivman gripen

Den 20-årige man som misstänks för söndagens knivrån i Hallstahammar greps i tisdags.

– Han sitter på en polisstation i Göteborg nu, säger Roland Hed på polisen i Västmanland.

Trots en massiv polisinsats efter söndagens knivrån i centrala Hallstahammar lyckades den misstänkte gärnings-mannen ta sig ur länet. Enligt polisen misstänkte man att 20-åringen skulle ta sig till Göteborg eftersom gärningsmannen har släkt där.

– Han kom självmant in till polisen så det var väldigt odramatiskt, säger Tommy Kämpe på krimjouren i Västerås.

Den misstänkte 20-åringen, som varit anhållen i sin frånvaro för grovt rån och hemfridsbrott, kommer nu att fortsätta att vara anhållen. Enligt polisen är den misstänkte förhörd om knivrånet men de vill inte gå in på vad han har sagt om händelsen. Då brottet 20-åringen misstänks för är grovt kommer han sannolikt att transporteras till Västerås för vidare förhör.

– Det är inte säkert att han kommer till oss i Västerås, men på grund av brottets natur är det troligt att det blir så, säger Tommy Kämpe.

Knivrånet som 20-åringen misstänks för har rört upp starka känslor i Hallstahammar. Boende i området där rånet inträffade har hört av sig till VLT och berättat om olustkänslor inför dådet. Andreas Ekstrand bor precis bakom brottsplatsen och håller med om att det känns osäkert.

– Det är ju för jäkligt att folk inte är säkra i sina egna hem. Det är klart att man blir orolig. Det kan hända mig med, säger han.