Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt misshandelpå äldreboende

Två personer ur personalen på Lövåsens äldreboende i Hallstahammar misstänks för misshandel. Båda är avstängda från sina tjänster

På torsdagsförmiddagen har Hallstahammars kommun kallat till presskonferens för att informera om det inträffade.

Enligt ett pressmeddelande som på onsdagskvällen gick ut från kommunen är de båda anställda misstänkta för brottet ”misshandel”, alternativt ”framkallande av fara för annan”.

Hallstahammars kommun har inlett en egen utredning och följer socialstyrelsens regelverk om hur allvarliga missförhållanden ska anmälas enligt lex Sarah.

Anhöriga och övrig personal på Lövåsen informerades under onsdagen om det inträffade.

Hallstahammars kommun tar även hjälp av kommunens Posom-grupp, alltså en grupp sakkunniga som är experter på det psykiskt och socialt omhändertagande vid olyckor, katastrofer eller liknande.

Posomgruppen kommer, tillsammans med Lövåsens övriga personal, att finnas tillgänglig för att stödja boende och anhöriga.

VLT har under onsdagskvällen sökt socialförvaltningens chef Cecilia Wassén utan resultat. Hon kommer att närvara vid torsdagens pressträff där mer information kommer att ges.