Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mord i Arboga kommun

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Västmanlandspolisen utreder sedan morgontimmarna i dag, torsdag, ett misstänkt mord i Arboga. En 63-årig kvinna skriven på en adress i Eskilstuna är anhållen, skäligen misstänkt för mord. Offret är en 68-årig man.

Polisen fick vid 23-tiden på onsdagen kännedom om händelsen. När de kom till platsen, en sommarbostad söder om Arboga, påträffades en död man och en skadad kvinna.

- Kvinnan har förts till sjukhus och opereras för sina skador. Jag kan inte gå in på vad det är för skador, det är tidigt i förundersökningen och vi är sparsamma med den information vi har, säger Lisa Sannervik, presstalesperson för polisen.

Under natten kom kvinnan att anhållas, skäligen misstänkt för mord. Skadorna ska inte vara livshotande och polisen förväntar sig att kunna förhöra kvinnan under fredagen.

Vid 00.40, natten mot torsdagen, knackade polisen på dörren hos en boende i trakten:

- Polisen ville veta om vi sett något eller hört något skrik eller liknande under kvällen och natten, förklarar den boende.

Den aktuella sommarstugan ägs av den misstänkta eskilstunakvinnan och hennes make.

- Vad vi förstår är det maken som är offret, säger den boende.

Vice chefsåklagare Eva Morén vid åklagarkammaren i Västerås, har under förmiddagen ansvarat för utredningen:

- Jag kan bekräfta att ett misstänkt mord begåtts i Arboga och att vi har en person skäligen misstänkt för dådet, säger hon.

I övrigt är Eva Morén förtegen om händelsen.

- Jag har bara tillfälligt hållit i utredningen och kommer under eftermiddagen att lämna över ärendet till en kollega.

Västmanlands tingsrätt har förordnat advokat Thomas Carlstedt som offentlig försvarare åt kvinnan. Han hoppas kunna träffa sin klient under morgondagen, innan det planerade förhöret.

- Jag utgår från att jag får en stund, ensam med min klient, innan förhöret startar. Jag vill nämligen bilda mig en uppfattning om vad som faktiskt har hänt, säger Carlstedt.