Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mord i Köping

En man hittades död vid Ågatan i Köping vid niotiden på lördagsmorgonen.

Polisen utesluter inte att mannen blivit mördad.

- Det finns skador som tyder på att han kan ha bragts om livet, säger Per Strömbäck vid polisen i Västmanland.

Den döde mannen ska enligt polisen ha upptäckts av en förbipasserande utanför ett växthus på Ågatan ner mot Köpingsån. Mannen uppges vara i 65-årsåldern och hemmahörande i Köping. Till en början var hans identitet oklar men under förmiddagen kunde mannen identifieras med hjälp av körkortsuppgifter och anhöriga. Enligt polisen ska mannen ha anmälts försvunnen av en anhörig tidigare under lördagen.

Polisen har spärrat av ett område runt växthuset och närliggande gator och inlett en teknisk undersökning.

- Vi kommer också knacka dörr i området, säger Per Strömbäck.

Under lördagskvällen framkom uppgifter som pekar på att mannen eventuellt kan ha dött i samband med en olycka.

- Det finns spår vid platsen som kan tyda på en olyckshändelse, säger Åsa Hedin, kommunikationschef vid polisen i Västmanland.

Polisen utesluter ändå inte att mannen kan ha blivit mördad och händelsen rubriceras fortfarande som mord alternativt dråp. Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman som kan sättas i samband med händelsen.

Polisen vet heller inte hur mannen dött eller hur han hamnat på Ågatan.

- Vi arbetar brett vilket vi alltid gör när någon hittas död utomhus. Vi har nu en ganska bra bild av vad han gjort under kvällen men det är ingenting vi kan gå ut med. Vi har också fått in en del tips men vi vill gärna att fler som rört sig i området tar kontakt med polisen, säger Åsa Hedin.