Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt rånare häktad

En 23-årig man från Värmland häktades på måndagsförmiddagen vid Västmanlands tingsrätt, misstänkt för att ha varit med om det brutala rånet på Hamre tidigt på fredagsmorgonen.

- Han har mycket suddiga minnesbilder av var han har varit under natten torsdag-fredag, sade 23-åringens advokat Rolf Hansen då 23-åringen förnekade att han gjort något brottsligt vid den aktuella tidpunkten.

Det var vid femtiden på fredagsmorgonen den 19 augusti som tre män trängde sig in i en villa på Hamre där de under knivhot och slag med påk eller liknande tillhygge ha försökt tvinga villaägarens 23-årige son, som var ensam hemma, att öppna villans kassaskåp.

Det lyckades inte, men de tre fick med sig smycken och värdeföremål innan de försvann.

Sonen kunde ta sig till en granne och larma polis. En polishund kom den nu aktuelle 23-åringen på spåret och han kunde gripas sedan han bitits av polishunden.

23-åringen plåstrades om för hundbettet och företedde inga synliga skador vid måndagens häktningsförhandling där han förklarade sig oskyldig till att ha varit med om något brottsligt.

Tingsrätten fann dock att det fanns sannolika skäl för att misstänka 23-åringen för rån och han häktades därför.

De övriga två är fortfarande på fri fot. 23-åringen förnekade kännedom om dem.

- Fler förhör ska hållas, både med den nu häktade och med målsägandena och andra personer. Polisen har säkrat spår som skickats till Statens Kriminaltekniska laboratorium för analys, säger kammaråklagare Frieda Gummesson.