Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mister körkortet efter vårdslös körning

En polispatrull såg hur en bilist körde snabbt och vårdslöst. Nu mister bilisten, en man i 20-årsåldern från Västerås, körkortet under 18 månader.

En dag i början av sommaren 2017 såg polispatrullen hur en bilist körde, som polispatrullen sammanfattat saken "mycket snabbt och vårdslöst genom en cirkulationsplats och förbi bl a ett övergångsställe och en järnvägsövergång".

Polispatrullen stoppade bilisten och enligt polisernas mening uppträdde bilisten som om han vore påverkad av någon sorts narkotika.

Bilisten togs med för provtagning, provsvaren visade att det fanns spår av narkotika i blodet.

Förutom utredningen om trafikbrott och narkotikabrott som tingsrätten får avgöra gick även rapport till Transportstyrelsen. Transportstyrelsen beslutade att bilisten måste klara sig utan körkort under 18 månader.

Bilisten överklagade till förvaltningsrätten i Uppsala och framhöll att han nu sköter sig, lämnar prover varje vecka för att visa drogfrihet, och behöver körkort för att kunna ta sig till och från jobbet .

Förvaltningsrätten anser dock att Transportstyrelsens beslut är korrekt; praxis säger minst tolv månader vid drograttfylleri och till det kommer den vårdslösa körningen.