Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitell: ”Kan nästan garantera att…”

Kontraktet går ut – och det spekuleras om elitserien. Nu lägger Tomas Mitell ryktena på is – till säsongen är slut.
- Jag kan nästan garantera att jag inte skriver på något innan dess, säger han.

Hockeyns silly season är redan högaktuell inför nästa säsong. Kontraktsförlängningar och hemliga övergångar avslöjas stup i ett.

VIK-backen Tomas Mitell är också föremål för spekulationer.

Men nu stänger han diskussionen – ett tag framöver.

- Jag kan nästan garantera att jag inte skriver på något innan säsongen är över. Det kommer jag inte att göra, vare sig med VIK eller någon annan klubb, säger Mitell.

31-åringens kontrakt går ut efter säsongen.

Har du inlett förhandlingar med VIK om en förlängning?

- Njae, jag har haft ett första snack med Niklas Johansson (sportchef). Båda parter är intresserade av en förlängning men vi tog det inte längre än så. Vi sätter oss nog ned efter säsongen.

Hur intressant är VIK?

- Det är ett jättebra alternativ. Jag trivs bra och klubben är hela tiden på väg framåt. Det kan mycket väl bli en fortsättning.

Om ett hett elitserieanbud dyker upp då?

- Jag har inte hört något om det och inte funderat på det heller. Möjligheten finns men då får jag diskutera igenom det ordentligt hemma först. Det måste fungera socialt, annars spelar man oftast inte bra heller.

Mariestadaren gör sin andra säsong i Gulsvart – och har övertygat stort.

20 poäng (4+16) på 26 matcher infriar de offensiva kraven. Plus sju i plus/minut-statistiken är över förväntan defensivt.

- Jag tycker att jag har blivit bättre den här säsongen. Framförallt defensivt. Jag känner mig stabilare hemåt och är lite rappare på rören.