Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittfältsstjärnanmissar premiären

Filip Tronêt har haft ett skadehelvete – men nu är han på väg tillbaka. Fast det blir inget spel i premiären – men mittfältaren hoppas kunna lira mot Jönköping.
– Jag siktar på den matchen, säger han.

Filip Tronêts försäsong har inte varit rolig. Först höll en ljumskskada honom borta från träningarna i två månader – och nu dras den snabbe mittfältaren med en knäskada.

Det lär inte bli något spel i superettapremiären mot Åtvidaberg nästa måndag men Tronêt räknar med – eller i alla fall hoppas på att kunna spela bortamatchen mot

Jönköping i omgången efter.

– Jag kommer inte att lira som det känns nu. Sedan vet man inte om det släpper nästa vecka och kan jag börja träna då kanske jag är med i truppen i premiären. Mer realistiskt är att jag kan vara med mot Jönköping. Nu känns det ändå helt okej när jag är ute och springer. Det var mycket värre tidigare. Jag har haft rejält ont, säger Tronêt.

VSK-mittfältaren gjorde en magnetröntgen tidigare i veckan – men den visade ingen skada på ledband eller korsband.

– Det var tur. Sedan är det väl ingen som kan säga exakt vad det är. Vi får se vad som händer. Det är bara att fortsätta med rehabträningen, säger Tronêt.

Hur uppstod knäskadan? – Det var på en träning. Helt plötsligt kunde jag inte springa. Knät låste sig utan att jag hade gjort något speciellt. Det känns som att något är löst i knät och det hoppar till varje gång jag rör mig. Och sitter jag stilla för länge kan jag knappt resa mig.

Tronêt fortsätter:

– Jag har haft jätteont i två veckor men nu på slutet har jag kunnat springa lite lätt utan att känna av knät. Sedan cyklar jag mycket också för att hålla uppe konditionen.

Hur mår psyket efter försäsongens skadehelvete?– Det har varit jäkligt frustrerande. Det kändes bra när jag kom tillbaka efter ljumskskadan men sedan kom det här bakslaget. Nu har man spenderat ett antal timmar på gymmet den här försäsongen.

Då är du i alla fall förberedd för beachsäongen?

– Haha ja, jag tycker själv att jag har byggt upp en bra fysik men det är inte många som håller med om det. Men man märker att man har blivit mycket starkare.