Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittmedia vann internationellt pris i New York i natt: "Vi gör världens bästa lokala live-tv"

Mittmedia är bäst i världen på lokal live-tv.
Det bestämdes i natt när Mittmedias live-tv-nav tog emot pris på INMA Global Media Awards i New York.

LIVE-TV: Vi sände live med anledning av vinsten – se reprisen av sändningen i spelaren nedan:

Kategorin som Mittmedia tog hem heter ”Bästa användning av ny teknik för att generera intäkter och engagera, regionala / lokala varumärken.

– Det här är ett stort och viktigt kvitto på att vi just nu har världens bästa lokala live-tv och att våra kollegor i live-tv-navet är en serviceinstans utöver det vanliga. Dessutom har förstås alla våra duktiga och modiga reportrar som sänder live från Mittmedia-land en stor del i detta pris. Tillsammans ger vi publiken relevant bevakning där det händer, när det händer, säger en glad Evelina Davidsson, tv-chef på Mittmedia som tog emot priset i New York tillsammans med kollegan Jonatan Svedgård i natt.

Tävlingen är världens största för nyhetsmediaföretag.

Motståndet som Mittmedia hade i samma kategori var Advertiser Newspapers från Australien, som tävlade med ett digitalt tidningsställ och Albuquerque Journal från USA, med en interaktiv lösning för eftertext-annonser.

Delar av tävlingsbidraget: Så här jobbar Mittmedias live-tv-nav.

Tävlingsbidraget visar hur live-tv-navet gör det möjligt för den lilla redaktionen och lokalreportern att möta publiken i deras nya vanor med krav på snabb och digital nyhetsförmedling. Dessutom har live-tv-navet gjort det möjligt för Mittmedias redaktioner att rapportera om nyhetshändelser på ett sätt som tidigare enbart stora tv-aktörer kunde.

Livesändningar som Mittmedia gör ökar ständigt och just nu ligger snittet på drygt 50 i veckan.

– Genom vårt live-tv nav är Mittmedia minst lika snabb på live-tv som de större nationella aktörerna, men med den viktiga skillnaden att vi faktiskt är på plats och sänder live där det händer. Vi är agendasättande i vårt sätt att arbeta med live-tv och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för hur morgondagens livesändningar från Mittmedias redaktioner kan se ut, säger Evelina Davidsson.

Robin Govik, digital chef:

− Live-tv-navet har på bara något år blivit symbolen för hur vi tillsammans, varje dag, når nya höjder. När vi kombinerar den lokala reporterns närvaro och våra gemensamma tv-medarbetares specialkunskaper får vi live-tv i toppklass. Att vi nu vunnit det här priset bevisar att vi har satt en ny standard för lokal-tv.

Också Mittmedias VD Per Bowallius kommenterar vinsten:

– Jag vill rikta ett stort grattis till live-tv-navet, som tillsammans med alla inblandade i hela Mittmedia är så värda denna utmärkelse. Detta ger ett eko i branschen och visar att Mittmedia ligger långt i framkant även internationellt.

Live-tv-navet består av sex medarbetare som sitter i två sändningsstudior och kontrollrum i Falun och Sundsvall, där alla arbetar som ankare mot de 550 journalister som arbetar i Mittmedia. 2016 hade Mittmedia över en miljon live-tv-strömmar.