Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mjällbys reaktion på svaga starten

Förlust 0-3 borta mot BP. VSK har öppnat ligan med tre av maximalt nio inspelade poäng.- Det är surt, vi har ett spel som förtjänar betydligt bättre än det, säger managern Johan Mjällby på Grimsta IP.

VSK Fotboll kom till Grimsta IP för att ta ut revansch för den snöpliga förlusten mot Nyköping i hemmapremiären.

Men Grönvitt och Johan Mjällby föll tungt – mot tränarkollegan Olof Mellbergs topplag Brommapojkarna.

- Det är surt att vi står på tre poäng efter tre matcher, för vi har ett spel som förtjänar betydligt bättre. Men prestationer i all ära, det skiter vi i när det är tävlingsmatcher för då handlar det om poäng, säger Mjällby.

Och fortsätter:

- I den här matchen följde spelarna matchplanen fram tills vi fick hörna, där vi skulle använda en variant som vi provade på dagen före. En variant som jag gjorde mål på för Celtic mot Barcelona – men den var inte så jättebra utförd.

Varianten han talar om är när Dennis Persson slår hörnan helt fel – och Christopher Brandeborn kan fånga upp bollen för att sedan iscensätta en kontring som slutligen ledde fram till straff, rött kort och mål för BP.

- Man kan inte göra så mycket åt det när man står där, men jag tar på mig ansvaret att vi körde den varianten. Men den ska naturligtvis inte innebära att vi släpper in ett mål och blir dubbelt bestraffade i och med det röda kortet (på Robin Blommé). Det blev jättetufft på det sättet och att spela med tio man blev en alldeles för lång uppförsbacke. Det svider, säger Mjällby.

Så länge ni spelade elva mot elva – vad säger du om spelet då?

- Så långt i matchen var vi verkligen med och nog så bra som BP. Jag är jättenöjd med laget då. Vi förstod att vi kanske inte kunde vara lika aggressiva i vårt presspel, för man får inte glömma bort att BP är ett väldigt bollskickligt lag. De har ett liknande spel som oss, men jag tyckte ändå att det inte var någon panik. Vi kom in i matchen på ett bra sätt, fick mer och mer självförtroende att hålla i bollen för att sedan börja hitta passningstrianglarna och på så sätt skapa chanser, säger han.

Innan han tillägger:

- Men vi måste sluta göra sådana misstag som leder fram till mål för motståndarna. Det är viktigt mentalt nu att spelarna inte börjar tycka synd om sig själva och tror att de är sämre än vad de är. Det är inget snack om att vi måste upp på hästen igen för att med full kraft kunna ta oss an Brage.

LÄS MER: VSK-misstaget som avgjorde stormötet