Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobilfoto fällde tjuv

En morgonpigg västeråsare och en mobilkamera. Mer behövs inte för att polisen ska klara upp flera brott samtidigt.

Det var vid 07.30-tiden på söndagsmorgonen som en morgonpigg västeråsare var ute och gick på Lantvärnsgatan och såg något misstänkt.

En man höll på att begå inbrott i flera parkerade bilar. Den morgonpigge tog upp sin mobiltelefon, tog en bild på tjuven med mobilkameran, och ringde sedan polisen.

Strax innan polisen kom fram hade tjuven hunnit försvinna, men flera polispatruller sattes in i jakten. En av dem såg en gående man på Stora gatan som stämde med det signalement som givits i samtalet till polisen på 112. Mannen greps.

All tvekan kunde undanröjas när bilden från mobilkameran jämfördes med utseendet på den 23-årige gripne mannen.

Vidare undersökningar på Lantvärnsgatan visar att sju bilar drabbats av 23-åringens framfart. Fem bilar drabbades av inbrott, en av bilarna hade han brutit sig in i och försökt starta men misslyckats, en bil hade han inte lyckats ta sig in i alls, men vandaliserat under försöken.

Den gripne 23-åringen fick först läggas in för tillnyktring innan han kan förhöras någon gång under söndagen.