Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderater: Fin retorik men tomma ord

Socialdemokraterna Simon Karlsson Alm, Lisa Pettersson och Anna Wallén använder sig av fin retorik men om man skrapar lite på ytan så ser man att orden inte bara är vackra, utan även tomma. För vad vill egentligen Socialdemokraterna göra för att förbättra situationen för ungdomar?

Deras debattartikel är mer en repris av valrörelsen där mycket kritik levererades mot regeringen samtidigt som egen politik, förslag och visioner lös med sin frånvaro.

Vi unga moderater försöker med konkreta förslag att förbättra situationen för Sveriges unga. Turordningsreglerna är till nackdel för unga människor, även om de må vara en liten del som drabbas. För att för den personen som drabbas av turordningsreglerna är det hårt slag som vi inte kan eller ska bortse från.

Det vi vill är att unga nyanställda personer ska behandlas rättvist och få en ärlig chans. Att en överväldigande majoritet av Sveriges unga i undersökning efter undersökning vill avskaffa turordningsreglerna talar sitt tydliga språk.

Regeringen har hittills gjort mycket för att förbättra villkoren för unga människor arbetsmarknaden. Den halverade arbets-givaravgiften för ungdomar under 26 år, satsningen på lärlingsutbildningar samt de införda jobbskatteavdragen som gör det mer lönsamt att arbeta är några av flera reformer som förbättra möjligheten för unga människor att få jobb.

Men debattörerna har rätt i ett avseende, svensk ekonomi går bättre än tågen, betydligt bättre. Detta är bra, för att en stabil ekonomi skapar en grund för fler företag, nya möjligheter och mer reformer som förbättrar Sverige.

I tider av politisk omprövning uppmanar vi de socialdemokratiska debattörerna att stanna upp, ta ett djupt andetag och fundera över vilka reformer de unga på arbetsmarknaden faktiskt behöver och vill ha.

Vi försöker dra vårt strå till stacken. Gör det ni med!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel