Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderater: Låt Hallstahammar växa!

Hallstahammar där vi bor, är antagligen världens bästa plats att leva på.

Vi har ett helt oslagbart läge, en unik natur med alltifrån kanalliv till storskogar och åkerslätter och en livsglädje det är svårt att ta miste på.

Men det är något som börjar hända. Vet inte om det är våren men tonen håller på att ändras.

Vi moderater satsar stort på dörrknackning för att komma nära våra väljare och lyssna till vad som är viktigt för Hallstaborna just nu. Och nu märker vi att Hallstahammar börjar koka.

Det är som om de har pratat ihop sig. Exakt samma ord från fler hushåll än vad som kan vara en tillfällighet. Man älskar verkligen Hallstahammar men är så upprörd över att kommunen inte satsar tillräckligt och tar tillvara alla möjligheter och vår orts potential.

Snart kommer Ikea till Erikslund och området växer. Det är max tio minuters resväg dit. Mindre än från många platser i Västerås. Vi ligger mitt i smeten bland orter där mycket folk jobbar. Här är villorna minst miljonen billigare. För att inte tala om hur vackert det är här!

Det borde locka familjer att flytta hit något oerhört. Och det ser vi ju redan nu. Förra året ökade befolkningen i Hallstahammar. Och det är hur kul som helst. Vår slogan Bo hos oss har fått genomslag. Men när man ser det, då borde man ju inse att det är en smal sak att arbeta vidare på det spåret och massivt sätta bilden av det fantastiska Hallstahammar. Satsa på bred front.

Men det är inte bara att marknadsföra. Man måste skapa långsiktiga planer på hur man tar om hand alla människor som kommer att komma. Planer för utökad förskola, ökade barnkullar som ska gå igenom skolsystemet och all annan service som omsorg och äldrevård. Här gäller det att inte sitta fast i gamla spår utan i stället hela tiden tänka för Hallstahammarsbornas bästa och skapa en bra mix av kommunal- och privat verksamhet. Att skapa ett förtroende tar tid, att rasera det går betydligt fortare.

Vi moderater, tillsammans med hela Alliansen Hallstahammar älskar verkligen vår plats i världen. Ta en tur runt i kommunen och se vilka oerhörda möjligheter och härligheter det finns. Gör man det så kan man inte låta bli att bli helt imponerad och inspirerad.

Hallstahammar är fantastiskt. Kom ihåg det. Och se till att ta tillvara på det. Både den fysiska baspotentialen och viljan hos befolkningen finns. Då gäller det bara att ledar-skapet hänger med också.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel