Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna bara skrev motion medan rödgröna genomförde rehabilitering utomlands

Elisabeth Unell (M) har rätt i att hon skrev en motion 2004 om att påbörja försök med rehabilitering utomlands. Hon har rätt i motionen bifölls i december 2004 när det var en (S)- och (V)-majoritet som styrde Västerås.

Därefter gjordes också en utredning om hur det hela skulle genomföras. Sedan hände det inte så mycket mera. Man kan undra varför.

Jo, från 2006 och fram till 2010 styrdes Västerås av de borgerliga. Elisabeth Unell var KS-ordförande och hade fyra långa år eller över 1 450 dagar på sig att genomföra motionen. Men hon tog inte den chansen.

Nu när det åter är en rödgrön politisk ledning med (S), (MP) och (V) blir det en försöksverksamhet med rehabilitering utomlands för äldre och funktionshindrade. Det är bra, men det hade kunnat genomföras för flera år sedan om Elisabeth Unell brytt sig om sin egen motion.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel