Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna: Snart saknar Västerås industrimark och mark för företag

Bara bygga bostäder räcker inte

Vi har under lång tid diskuterat bostadsbristen i Västerås. Vi bygger inte tillräckligt och jämför vi oss med andra så hamnar Västerås efter. Ska vi klara målet med 4000 bostäder under en 4-årsperiod så krävs det krafttag. Det saknas idag planlagd mark för att kunna nå målet med bostadsbyggandet.

Vi moderater har parallellt med att driva på detaljplaner för bostadsbyggande lyft frågan om att det måste finnas tillgänglig industrimark och mark lämplig för nya och växande företag. Det har tidigare funnits tydliga mål för hur mycket tillgänglig mark det ska finnas.

I de strategiska utvecklingsområdena för Västerås stad finns inte näringslivsfrågorna med och här finns inte något mål med mark för företagsetablering. Nu är klockan fem över tolv igen. Risken är att det också blir tomt i skafferiet när det gäller industrimark.

Västerås har fortfarande en förhållandevis hög arbetslöshet sett till genomsnittet i riket. Det är signaler som är oroande eftersom vi befinner oss i en högkonjunktur, samtidigt som det finns många personer som fortfarande står långt ifrån arbetsmarknaden.

Jobb skapas i företag och då måste Västerås se till att fler kan och vill etablera sig i Västerås. Brist på etableringsbar mark får aldrig bli hinder. Nu krävs det en politik som ser till att jobben växer och att bostäderna blir fler.

Läs också: Mimer satsar på inkludering

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel