Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderna seriehjältinnor intar Hallsta

Glöm storbystade amazoner och timida kulisser. Den nya tidens kvinnor i tecknade serier agerar i en realistisk vardag, och serietecknarna gör vad de kan för att ifrågasätta samhällets normer.

Vandringsutställningen från Arbetets museum i Norrköping gästar Hallstahammar under kulturveckorna, då besökare i Kanalhuset har chansen att se 40 verk från aktuella nordiska tecknare.

– Jag tycker att det är spännande med den här konstformen, både motivmässigt och att det är kvinnliga konstnärer. Det är ett intressant inslag i diskussionen om normer, konventioner och att man kan våga vara något annat, säger Ann Augustin från GoGender, som är en av arrangörerna.

Dagen efter invigningen anordnas ett mångfaldsseminarium på Kanalhuset.

– Vi hoppas på en väldigt bred målgrupp och att fler ska börja fundera kring budskapet i utställningen och mångfaldsfrågor över huvud taget, säger Ann Augustin.

Maja Tengnér

Changing the woman image – Women in comics.

Var: Kanalhuset i Hallstahammar.

När: Vernissage på onsdag klockan 15. Visas till och med vecka 44.