Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modig sjuåring tipsade polisen om rån

Flickan, som hade läst i tidningen att polisen behövde hjälp, tvekade inte att ringa och tipsa polisen. Nu vill polisen Linda tacka henne för hennes mod "Tack du lilla tipslämnare för ditt samtal. Ditt tips tas om hand av våra utredare".

För en vecka sedan hade polisen i Västmanland informerat medier om att man sökte vittnesuppgifter från ett rån i Västerås, något som den lilla flicka på sju år fick syn på i tidningen. För att hjälpa polisen valde hon att ringa polisens tipstelefon.

På Polisen Västmanlands Facebook-sida skriver Linda, som svarade när den lilla flickan ringde, att flickan hade information om rånarna. "Hon redogjorde klart och tydligt över klädsel och färg på moped och lite annat som kan vara bra för polisen att veta".

Linda, som blev imponerad av den lilla flickan, kunde inte låta bli att fråga huruvida flickan funderade på att bli polis - att kollegor som hon behövs på stationen. Men Linda fick till svar att hon och flickan inte kommer att kunna jobba tillsammans "då har nog du gått i pension när jag ska börja jobba" hade flickan svarat innan de avslutade samtalet.

Nu tackar Linda den modiga flickan på Facebook "Tack du lilla tipslämnare för ditt samtal. Ditt tips tas om hand av våra utredare. Linda polisen Västerås".

Läs inlägget på Facebook: Polisen Västmanland

Läs liknande artiklar:

Polisen söker "minipolis" som fängslade farmor

Polisen har hittat "minipolisen" – hans namn är Elton