Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möller åtalas för bedrägeri då hon sagt att ingen annan stod bakom ex-makens död

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Johanna Möller åtalas vid Västmanlands tingsrätt bland annat för att ha lurat försäkringsbolaget genom att uppge att ingen låg bakom ex-makens död. Något som hon nu också åtalas för.

Johanna Möller sökte efter ex-maken Akis Paasilas död 2015 ersättning från tjänstegruppslivförsäkring i AFA. Där angav hon även angav fyra av sina barn som förmånstagare.

I sin anmälan till ersättning uppgav hon på frågan om dödsfallet orsakats av annan person? har Johanna Möller svarat "nej".

Den 7 september 2015 betalade försäkringsbolaget ut ett grundbelopp på 267 000 och begravningshjälp på 22 250 kronor efter ex-makens död.

Barnen fick också utbelat olika belopp som gick till ett överförmyndarkonto. Då Johanna Möller är misstänkt för mord Aki Paasila har AFA försäkring begärt ett skadeståndskrav på 267 000 kronor för bedrägeri. På de vill de ha ränta sedan de utbetalade grundbeloppet den 7 september 2015.

Försäkringsbolaget vill också i samband med åtalet om mordet på Aki Paasila att åklagaren begär förmögenhetsskada med orsaken om misstanke om brott. De begär drygt 378 000 kronor för utbetalningar som skett till barnen och begravningshjälp.