Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Molly Sandén nobbar Västeråsshow – för att leda Musikhjälpen: "Emot mina principer"

Molly Sandén skulle tillsammans med Thomas Di Leva och David Lindgren komma med showen Christmas Night till Västerås 16 december.
Nu ställer hon in sin medverkan – för att i stället leda Musikhjälpen.
Ersättare blir Peter Jöback.

LÄS ÄVEN: Molly och Danny har köpt egen ö i Mälaren: "Kommer vilja hänga i Västerås" [+]

Christmas Night är en julturné som pågår i en månad med start 23 november. Showens stjärnor är Thomas Di Leva, David Lindgren och Molly Sandén. Av totalt 26 showdatum har popsångerskan Molly Sandén nu bett om att få vara ledig från fem.

Det handlar om Gävle (12/12), Uppsala (13/12), Linköping (14/12), Norrköping (15/12) och Västerås (16/12). Under denna period har hon tackat ja till att leda Musikhjälpen tillsammans med Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi.

– Att tacka nej till en handfull konserter, till en turné som redan är spikad, är emot mina principer, säger producenten Patrik Krall i ett pressmeddelande.

– Men jag och mina kollegor i de berörda städerna ser detta som ett undantag, ett beslut vi fattar med hjärtat. Insamlingen (som stödjer kampen mot sexhandel med barn) avser ett tungt problem i världen, fortsätter Krall.

Molly Sandén avstår lön för de inställda konserterna för att arbeta ideellt för Musikhjälpen. Förra året leddes välgörenhetsprojektet av Kodjo Akolor, Josefin "Little Jinder" Jinder och Pelle Almqvist. Då drog insamlingen, till kampen för att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan, in 49 miljoner kronor.

– Jag vill bidra till att samla in minst 50 miljoner kronor. Behovet av pengar är stort och jag är sorgsen över all information jag fått om den utbredda sexhandeln med barn. Det här är ett mycket svårt och tungt ämne, säger Molly Sandén i ett pressmeddelande.

Peter Jöback kommer att ersätta Sandén när Christmas Night kommer till Västerås Konserthus 16 december. Enligt pressmeddelandet finns möjlighet att återlösa sin biljett, om man är besviken över stjärnbytet.

Per Byman, generalsekreterare för Radiohjälpen, kommenterar årets projekt:

– Pengarna som Radiohjälpen samlar in kan till exempel användas till att skapa säkra zoner för barn så att de inte hamnar i riskområden för att säljas.

Musikhjälpen håller detta år till i Umeå 11–17 december.

PÅ GÅNG

Christmas Night – julshow

Västerås Konserthus

16 december 2017, klockan 19.30

Övrigt: Medverkar i julshowen gör Peter Jöback, Thomas Di Leva och David Lindgren.