Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Momsen inbakad i hämtpizzan

Nej, momsen är redan inbakad i pizzapriset på Rönnby. I varje fall för den stora majoritet av kunderna som tar hämtpizza. De små pizzeriorna har ingen nytta av den nya momssänkningen.

–Nej, vi kan inte sänka våra priser, säger Yahya Aslan, som driver pizzerian på Rönnby, en av stans många lokala hämtmatställen.

VLT har tidigare skrivit om att restaurangerna i Västerås oftast varken sänker priserna eller använder pengarna till nyanställningar, trots att deras momssats har sänkts från 25 till 12 procent. Det har fått en del kunder att reagera.

Men för hämtmaten på pizzeriorna har momsen alltid varit 12 procent. De har därför svårt att nyanställa eller sänka priser. Åtminstone en irriterad pizzabagare har hört av sig till VLT och berättat om att kunder nu plötsligt kräver prissänkningar för en momssänkning som hämtmatställena inte har fått.

– Jag har däremot inte fått några sådana klagomål. Vi har många trogna kunder som vet vilka vi är och hur pizzorna smakar, säger Yahya Aslan, och pekar mot de prydliga och tydligt oanvända matborden inne på pizzerian:

– Det är inte många som äter här inne på restaurangen. Så 25 procent moms har vi sällan tagit ut. Nästan alla tar med sig pizzan och äter den någon annanstans. Så är det på Rönnby. Jag tycker för-resten att det är bra och praktiskt med en enda moms på 12 procent. Jag är nöjd.

Här avbryter han intervjun för att förbereda sig inför lunchen då de första kunderna kommer in, troligen för att beställa hämtpizza.