Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mongols flyttar ut – lämnar Västerås?

Fasadskylten är nedplockad, lokalen lämnad. Mc-gänget Mongols finns inte längre kvar i den tidigare klubblokalen på Hacksta i Västerås.

– Vi har träffat en överenskommelse utanför tingsrätten med innebörden att hyreskontraktet är avslutat, säger advokat Max Ahlström som företräder fastighetsägaren MRB fastigheter AB.

Det var i höstas som det blev känt att mc-gänget Mongols etablerat sig i lokalen på Hacksta som hyrts av en kampsportklubb. Samma lokal hade tidigare bland annat disponerats av Bandidos och undergruppen Solidos.

Strax innan mc-gruppen kom till stan såldes fastig-heten av de tidigare ägarna.

De nya ägarna vände sig till advokat Max Ahlström och ganska snart kom en begäran om avhysning av de nya hyresgästerna till Västmanlands tingsrätt.

Parallellt med avhysningsärendet pågick också en infekterad strid mellan de tidigare ägarna av fastighetsbolaget, en strid som också resulterade i en stämning i Västmanlands tingsrätt.

Men nu är båda dessa tvistemål avslutade, något som bekräftas av en av de tidigare ägarna, en juristkonsult från Västerås:

– Ja, båda ärendena är avslutade utanför tingsrätten, säger han men han vill inte gå in på vad förlikningarna innehöll:

– De är sekretessbelagda, men alla inblandade har förklarat sig nöjda och glada.

Mc-gänget Mongols kan därmed stå utan lokal i Västerås. VLT har sökt svar på det hos Europapresidenten och den lokale ledaren i Västerås, som är den som stått på hyreskontraktet för en ¿kampsportklubb. Ingen av¿Mongolsledarna vill svara på VLT:s fråga.

Firas Hussein Ahmed, del-ägare i MRB fastigheter AB, berättar att mc-klubben har en del material kvar i en angränsande lokal:

– Men det var länge sedan jag såg någon från mc-klubben, säger han, och förklarar samtidigt att den tidigare mc-lokalen nu ska renoveras för att sedan hyras ut till någon annan verksamhet.