Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mopedtjuvar härjar i Västerås

Äger du en moped? Då är det bäst att du håller uppsikt. Den senaste tiden har ett flertal mopeder anmälts stulna.

Tidigt på tisdagsmorgonen vaknade en boende vid Herrgärdsskolan av oljud från skolgården. Personen tittade ut genom fönstren och upptäckte då två personer som med vinkelslip höll på att såga av låset till en moped.

När gärningsmännen märkte att de var upptäckta lämnade de snabbt platsen på en annan moped. De ska enligt polsänmälan ha varit klädda i svarta munkjackor och svarta hjälmar.

Men det är inte den enda mopedstölden. Den senaste tiden har flera anmälningar gjorts. Bland de polisanmälningar som kommit in under tisdagen fanns också dessa:

En moped stals i helgen på Bellmansgatan, Skallberget.

En moped stod parkerad vid ett cykelställ på Klockartorpsgatan, fastlåst i framhjulet. När ägarna vaknade dagen efter fanns dock bara framhjulet kvar. Resten av mopeden var stulen.

En moped som varit parkerad på en garageuppfart på Tekoppsgatan har stulits. Ägaren upptäckte stölden när han skulle gå in i garaget.