Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mor och son i häkte

När polisen gjorde husrannsakan hemma hos Arbogakvinnan och hennes son hittade de drygt två hekto amfetamin.

Nu har mamman - som är i 50-årsåldern - och sonen - i 20-årsåldern - häktats av Västmanlands tingsrätt.

Häktningsförhandlingen hölls i båda fallen bakom stängda dörrar under lördagen, men efter vad som framgått gjorde polisen husrannsakan i en lägenhet i Arboga torsdagen den 9 september.

I lägenheten, där mamman och sonen bor, hittades ett stort parti amfetamin på cirka två hekto och några små ströpartier, sammanlagt drygt två hekto.

Båda anhölls av åklagare och begärdes häktade vid Västmanlands tingsrätt.

Vid häktningsförhandlingen förklarade sig mamman oskyldig till att ha något med narkotikapartiet att göra, medan sonen förklarade sig skyldig till innehav av en liten bit hasch och till att ha rökt hasch. Han förklarade sig däremot oskyldig till att ha något med det stora amfetaminpartiet att göra.

Enligt Västmanlands tingsrätt räckte dock den bevisning som fanns vid häktningstillfället för att förklara de båda häktade som på sannolika skäl misstänkta för narkotikabrott. Åtal mot dem ska vara väckt senast den 24 september.

Vlt.se förtydligar: Under någon timme på lördagen angavs felaktigt i artikelns ingress att narkotikan skulle vara kokain. Rätt är amfetamin, vilket också angavs längre ner i texten.