Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mördade 16-åringenstelefon kan ha hittats

Polisen kan ha hittat den mördade flickans mobiltelefon, liksom den misstänktes. Fem mobiltelefoner har lämnats in till polisen – alla funna på Bäckby.

- Ja, det låter helt otroligt, men så är det. Men vi vet ju ännu inte om vi hittat rätt, säger Anders Pommer, spaningsledare.

Polisen vet vilken sorts mobil flickan och den misstänkte har, men alla telefoner ska spårsäkras i hopp om att finna fingeravtryck och DNA.

- Simkort kan ju flyttas, säger Pommer.

Sedan ska mobiltelefonerna vidare till IT-sektionen för att tömmas på sitt innehåll.

Det var onsdagen den 5 maj som den 16-åriga flickan hittades mördad i Råbyskogen. Samma dag greps och anhölls den jämnårige pojken, misstänkt för mord.

Efter dådet ska pojken ha slängt deras mobiltelefoner, någonstans på Bäckby.

Enligt hans försvarare Bertil Josefsson har pojken sagt att det var en ”lek som gick överstyr.” Andra uppgifter till VLT talar för att flickan blev ihjälslagen.

Anders Pommer vill ännu inte gå in på den exakta dödsorsaken.

- Vi avvaktar det slutliga obduktionsresultatet, det kommer troligen på fredag. Vi vet att flickan blivit bragt om livet, men vi har inte hela bilden klar för oss, säger Anders Pommer.