Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mördare får inte permis från psykvård

Mannen dömdes till vård för att ha mördat en man och dumpat kroppen vid Kokpunkten. Fortfarande anses det inte säkert att ge honom permission.

VLT berättade 2013 att en man dömdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning efter att ha mördat en annan man och dumpat kroppen vid Kokpunkten.

Den nu 46-årige morddömde mannen har sedan dess suttit på rättspsyk i Sala och har ansökt om att få permissioner. Han har svår diabetes och anser att han därför behöver komma utanför sjukvårdsinrättningens område i motionssyfte.

Förvaltningsrätten har tidigare sagt nej till permissioner eftersom risken för återfall i allvarlig brottslighet bedöms som hög. Mannen överklagade då till kammarrätten som nu meddelar att den avslår överklagandet.

VLT berättade 2014 att mannen rymde från en beledsagad resa i Skultuna på måndagseftermiddagen den 31 mars det året. Hans tid på rymmen blev inte så lång. Strax före klockan 22 samma dag kunde mannen gripas i Stockholm. Detta sedan tips inkommit till polisen efter att mannens bild publicerats i många tidningars nätupplaga, däribland VLT:s. Bilden har nu avpublicerats.

En beledsagad resa sker i sällskap med vårdare, till skillnad från permissioner vilket mannen alltså fortfarande inte anses vara redo för.