Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Morddömde Mohammad Rajabis fängelseönskan nobbas – kan finnas hotbild

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Mohammad Rajabi, som dömts för mordförsök och mord på Johanna Möllers föräldrar, får avslag på sin önskan om anstaltsplacering.

Mohammad Rajabi, dömd i de uppmärksammade sommarstugemorden i Arboga, ska börja avtjäna sitt fjortonåriga fängelsestraff på anstalten Tidaholm.

Rajabi hade själv önskat att få sitta på Salbergaanstalten. Där ville han studera svenska och engelska. Kriminalvården avslog den ansökan med motiveringen att Tidaholm har passande säkerhet och sysselsättning.

Risken för att Mohammad Rajabi skulle rymma eller bli fritagen bedömer Kriminalvården som medelstor. Däremot anses det vara hög risk att han använder sig av hot och våld under sin fängelsetid. Också att missköter sig anses vara en stor risk. Kriminalvården poängterar också att det kan finnas en hotbild mot Rajabi.