Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordförsök på Hammarby

En 30-årig man greps under natten misstänkt för att ha knivhuggit en man i benet och ytterligare två personer har skadats i samma bråk.

– Det är ett bråk som urartade till en knivskärning, säger Petter Yderfors vid Västeråspolisen.

Knivskärningen skedde på Sigfrids Edströms gata vid 00.45-tiden på natten mot fredagen.

Den knivhuggne mannen blödde kraftigt när ambulansen kom för att hämta honom på Hammarby. Totalt skall tre personer ha skadats i knivdramat. Den mest allvarligt skadade mannen fick hugg riktade mot överkropp och hals – men som istället träffade mannens ben.

En av de andra som skadades ska ha blivit skallad och den andra verkar ha ådragit sig lindrigare avvärjningsskador från kniven i ena handen och överarmen.

Flera polispatruller skickades till platsen och den 30-åriga mannen greps. Det var mycket bråkigt i området och det krävdes ett flertal polispatruller för att lugna stämningen.

Nu under natten har förhör hållits med den man som blev mest skadad vid knivdådet.

– Det har varit en polispatrull på lasarettet och förhört målsägande. Mannen var pratbar så någon omedelbar fara för hans liv verkar det inte ha varit, säger Petter Yderfors.

Den 30-åriga mannen är nu misstänkt för mordförsök, grov misshandel och misshandel.