Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordrättegång försenas

Långa förhör har lett till att rättegången om den mördade Fagerstaföretagaren har försenats.

Enligt de ursprungliga planerna skulle slutpläderingarna mot de fyra åtalade ha hållits i dagarna – nu är det framflyttat så rättegången avslutas den 21 juni.

– Vi följde den huvudförhandlingsplan som åklagarsidan tog fram. I den angavs att förhör med de fyra tilltalade skulle ta två dagar per tilltalad. Det har visat sig snarare ta tre dagar per tilltalad, säger rättens ordförande, rådman Johan Alvner.

Det var den 27 april 2009 som en 45-årig Fagerstaföretagare sköts ihjäl utanför sitt hem. Under sommaren koncentrerade polisen sina misstankar mot företagarens 33-åriga änka, hennes 22-åriga syster, systerns 31-årige make och en 46-årig ex-flickvän till 31-åringen.

31-åringen har erkänt att han mördat företagaren, men hävdat att motivet varit personligt.

Åklagarsidan har hävdat att alla tre kvinnorna på olika sätt planerat dådet tillsammans med 31-åringen – motivet var att komma över 45-åringens miljonförmögenhet.

Samtliga tre kvinnor har under rättegången hävdat att de är oskyldiga.

Rättegången, som inleddes den 19 april i år i Västmanlands tingsrätt har tagit ett tjugotal dagar i anspråk.

Under rättegången har bland annat en åhörare – anhörig till 31-åringen – visats ut från rättssalen sedan han hotat en av kvinnorna. Häktespersonalen har också upptäckt att några av kvinnorna använt schampoflaskor på häktet för att smuggla skrivna lappar mellan sig.