Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörkare på arbetsmarknaden

Det ser allt mörkare ut på arbetsmarknaden i Västmanland. Antalet arbetslösa ökar, varslen ökar, de nyanmälda lediga jobben minskar och allt färre hittar nya jobb.

Antalet öppet arbetslösa eller i program uppgick i slutet av december trill 12150 personer. Det är visserligen 500 färre än motsvarande tid året innan, men det är ändå en ökning med 0,4 procentenheter sedan i november.

Arbetslösheten varierar stort mellan olika delar av länet, sämst är situationen i Fagersta och Köping med en arbetslöshet på 11,6 respektive 11,3 procent. Under 2011 ökade arbetslösheten i Fagersta med 1,7 procentenheter.

–De som står långt från arbetsmarknaden riskerar att hamna ännu längre bort när tiderna försämras, säger Kauko Leppäla, arbetsförmedlingschef i Västerås.

Arbetsförmedlingen möter nu krisen med ett nära samarbete med arbetsgivare. Man anställer också fler arbetsförmedlare så att man kan hjälpa fler att hitta nya jobb.