Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att bara köra bil är inte bra nog

Christian Sandberg tycker att ”många är okunniga eller visar stor osäkerhet inför många regler, uppföranden och attityder i trafiken”.

Annons

 – Att alltid hålla sig uppdaterad med de regler som gäller borde vara en självklarhet för varje bilist och bara för att man kör mycket betyder inte att man kan mycket.

Christian Sandberg hänvisar till nätet, bland andra sajten körkortonline.se:

– Jag tror att många av frågorna till trafikspalten skulle slippas om bilisterna tog för vana att läsa på lite då och då. Det finns ett ordspråk: Den som slutar att bli bättre slutar att vara bra.

Helena Sjögren: Jag tycker att Christian är inne på rätt spår, visst är det alla trafikanters skyldighet att hålla sig uppdaterad vad det gäller regler och skyldigheter i trafiken. Kunskap måste repeteras och hållas vid liv annars faller allt i glömska och man blir osäker.

Sven-Gunnar Wallin: Givetvis bör man kunna mycket om trafikregler när man kör bil men tyvärr är myndigheterna som skapar reglerna dåliga på att informera oss bilförare om gällande regler. Man gömmer sig bakom varje förares skyldighet att ta reda på reglerna. Christian Sandbergs tips är värdefullt och ordspråket bra.

Mer läsning

Annons