Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backlund jagar tredje raka titeln

Utsedd till årets manlige idrottare två år i rad på Västerås Idrottsgala. Frågan är om Filip Backlund tar en tredje raka titel? – Vi får se. Jag har haft en storslagen säsong, säger roadracingstjärnan.

Annons
I fokus. Filip Backlund kan i kväll bli utsedd till Västerås bäste manlige idrottare för tredje året i rad. Foto: arkiv

Filip Backlund är det stora namnet inom roadracing i Sverige och dominerar fullständigt. Han har tagit flertalet SM-titlar i karriären.

De två senaste åren har han fått priset som bäste manlige idrottare på Västerås Idrottsgala.

Och det kan mycket väl bli en tredje raka titel på kvällens gala. Backlund har haft sin bästa säsong i karriären men det är två tuffa konkurrenter det här året.

Kanotisten Markus Oscarsson tog ett högst oväntat VM-silver på K2 1000 meter i Ungern och Linus Kanth simmade hem ett SM-guld på 400 meter medley.

– De har absolut gjort starka säsonger. Jag har bra koll på vad de har presterat. Samtidigt har jag haft min bästa säsong någonsin med SM-guld och tio delsegrar i rad. Det är nytt rekord i Sverige, säger Backlund.

Och avslöjar vad han sa efter prisutdelningen förra året:

– Då påpekade jag att det var synd att de tog mig nu för jag kommer att göra en ännu bättre säsong kommande år. Och så blev det. Jag har haft en storslagen säsong. Det har gått fantastiskt bra.

Vad betyder den här galan för dig?

– Det är en rolig tillställning. Kul att få mäta sig med andra idrottsutövare i stan. Det är riktigt bra att vi uppmärksammas för våra insatser.

De får pris

Annons