Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ann-Sofie kör Chevrolet

Ann-Sofie Käll fick sin älskade Chevrolet hitskickad i en container från USA.

Annons
Ann-Sofie Käll med sin Chevrolet Bel Air 1956.

Namn/bilens ägare: Ann-Sofie Käll.

Ålder: 51 år

bYrke: Specialpedagog

Ort: Västerås

Bil och årsmodell: Chevrolet Bel Air 1956.

Smeknamn på bilen: "Pärlan".

Hur många mil kör du på ett år?: Ungefär 150-200 mil/år.

Antal tidigare ägare: Okänt antal ägare före han som såde bilen till mig från Chicago.

Mekar eller renoverar du själv?: Jag tvättar och putsar och min man hjälper till och mekar.

Det älskar jag med min bil: Det är en speciell färgkombination som heter Greacean Gold Calypso Creem. Den är speciell för att det inte finns så många bilar som är målade i den här färgkombinationen. Enligt historik så målades det ett visst antal bilar under hösten -56 och jag har inte sett någon i Sverige som har den färgkombinationen än så länge.

När började ditt intresse: Det började i början på år 2000, när min svägerska börja köra sin fina Cheva -55:a. Det var en så härlig känsla att åka i en "gammelbil". Vi spelade musik från den här tiden bl.a Elvis förstås.Vi var med i det första damrallyt i Västerås och då var jag kartläsare. Vi har varit med i alla år som damrallyt har ägt rum och även i Rättvik. Det är en härlig känsla allt som har med bilen att göra. Musiken och klädmodet med asscociarer från 50-talet som hör till. I och med allt detta så väcktes min känsla av att äga en egen "gammelbil" och glida runt i.

Bästa Power Meet-minne: Det var för två år sedan när jag hade tur att komma med i "fincruisingen". Det var kul! Då rullade bilarna hela tiden. Det var fint väder, mycket folk som var ute och tittade, fina bilar och härlig 50-talsmusik. Då var det folkfest.

Bästa resan med bilen: Min bästa resa med bilen var när den kom till Sverige för fyra år sedan. Den kom i en container från USA och när den öppnades var känslan olidlig. Vad var det jag skulle få se? Där var min bil!! Bästa resan var när jag körde hem bilen.

Mer läsning

Annons