Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara amerikanskt på cruisingen

Nu ska Power Meet-arrangörerna rensa upp cruisingen. Kör du inte en amerikansk bil eller en veteran på över 40 år får du inte vara med.

Annons
Chevrolet Bel Air från 1955. FOTO: ANDERS FORNGREN/ARKIV

- Det är ju så att Sjöhagsvägen är avstängd för uppvisning av fordon. Då ska det vara fordon som är någonting att visa upp, säger arrangören Klas Brink.

Redan i fjol försökte arrangörerna begränsa cruisingen och hade rätt att stoppa bilar från att köra in på Sjöhagsvägen. Men i år blir möjligheterna större, länsstyrelsen upphäver Sjöhagsvägens status som allmän väg mellan klockan 17 och 01 den 9 och 10 juli. Det innebär att arrangörerna helt kan bestämma vilka som får köra och inte.

Kör du inte amerikanskt får du svårt att ta dig in på cruisingen, men även pickuper och vans stoppas. Bilar som är äldre än 40 år är dock välkomna. Men vissa undantag kan göras för de riktiga entusiastbilarna, förklarar Klas Brink.

– Är det en pickup som någon har lagt en riktigt speciell lack på är den välkommen. Man ska se att någon lagt ned tid på bilen.

Syftet med de hårda reglerna är dels för publiken som kommit för att se fina bilar, men också för att bilentusiasterna ska vilja komma till Västerås för att cruisa och inte bara stå i kö.

– Många med fina bilar vill inte åka runt och åka runt överhuvudtaget i Västerås för att det är så trångt, säger Brink.

Enligt Brink har de hårda reglerna på cruisingsträckorna blivit alltmer kutym på bilträffar i Sverige.

Bedömningen, som görs vid infarten till Sjöhagsvägen, av vilka som platsar och inte bland de fina bilarnas skara kan bli lite godtycklig, medger Brink.

– Med det är ganska klara regler.

Under finbilscruisingen på fredagskvällen mellan klockan 17 och 18.30 gäller som vanligt än högre krav. Bara de som imponerat på utställningsfältet får vara med.

Mer läsning

Annons