Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besökare med fina åk är på ingående

Mälarcampingen fylls sakta men säkert med ofta långväga ekipage med tydlig anknytning till stundande Power Meet.

Annons
Tre generationer vid spektakulär husvagn. Direkt från Skåne och Helsingborg kom Sven och Sovi Anttila, deras dotter Linda Anttila med sin dotter Matilda, Lindas pojkvän Niklas Palmen och Katri Törnqvist som är Lindas moster. Hundarna heter Nitro och Börje. De ska cruisa med en Buick -65.

Ingen av de VLT pratade med var förstagångsbesökare. Torstein Nylund från Norge har varit på Power Meet 25 gånger, hans sambo Tone Kalsnes gör sitt sjätte besök.

– Torstein har fått oss alla att åka hit och vi väntar in fler vänner från Norge senare i veckan, påpekar Tones far Helge Kalsnes, som också är här för sjätte gången.

Trots att de medför välskötta amerikanare tänker de inte cruisa.

– Nej, bilarna drar för mycket, men vi ska titta på. Hemma har jag vi byggt in en gasmotor i en amerikanare. Den drar som en Volvo, säger Helge.

Tre generationer från Helsingborg har samlats med husvagnarna i en annan del av campingen.

Yngsta familjemedlemmen är Matilda Anttila, 5 år.

– Första gången hon var här var hon bara två månader, säger mamma Linda.

Lindas pojkvän Niklas Palmén, Matildas morfar och mormor Sven och Sovi Anttila och Sovis syster Katri Törnkvist samt hundarna Nitro och Börje är med.

Hade ni kunnat tänkt er en semestervecka i Västerås om inte Power Meet fanns?

Svaret blir ett samstämmigt neej!

Norska paret Morgan och June Larsen i husvagnen intill nickar instämmande.

Pontiac Transam-74 455. Helge Kalsnes från Norge är på PM för sjätte gången och servar/putsar sin bil inför cruisingen. ”Har dotter med man med här och vi väntar hit fler vänner”.
Chevrolet Bel Air-55. Ingemar och Helena Neander från Bjuv har även en fin svenskbyggd husvagn, -Opio-68. De har också ett förtält från 1970, som fanns oanvänt i vagnen vid köpet.
Nygifta. Morgan och June Larsen från Norge är här för fjärde året.

Mer läsning

Annons