Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här slår kyrklig vigsel med hästlängder"

Prästerna var laddade. Besökarna var många. Ja, stämningen var på topp när årets brudpar äntrande vigseltälten under Power Meets bröllopsceremonier.

Annons

Under Neonskylten get married visade den biltokige prästen Jerker Alsterlund och hans tio personer starka prästteam vägen till Power Meets årliga bröllop.

- Vi firar femårs jubileum i år och gör det med att slå alla rekord. Hela 54 brudpar och 10 dop kommer vi att ha under kvällen, säger Jerker Alsterlund, präst och initiativtagare till Power Meets drive-in bröllop.

De allra första brudparen anlände redan vid halv fem på eftermiddagen. Därefter kom det bara fler och fler brudpar och till sist var det var rejält trångt mellan brudparen och deras bilar.

Först ut i karavanen av alla giftassugna raggare var brudparet Thomas och Wiphada Persson. De har valt att gifta sig under Power Meet för att de gillar feststämningen runt omkring.

- Vi har planerat vårat giftermål under ett år och vi kan inte tänka oss något bättre sätta att gifta oss på än under Power Meet. Det här slår kyrklig vigsel med hästlängder. Det är helt enkelt det bästa sättet Västerås har att erbjuda, säger Thomas Persson.

Att Power Meet-bröllop blivit en sådan succé tror Jerker Alsterlund beror på att det är så enkelt.

- Många tror att bröllop ska vara dyrt och komplicerat. Jag vill bevisa att så inte är fallet. Det kostar ingenting att gifta sig under Power Meet. Har du med dig hindersprövningen så ordnar vi med resten, säger han.

Mer läsning

Annons