Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler hästkrafter för Power Meet-polisen

Årets motorträff i Västerås kommer att bevakas både fyrbent och på två hjul. Polisen förstärker med både hästar och cyklar.

Annons
Favorit i repris. Ridande polis användes under Power meet redan 1985. Här syns poliserna Stefan Malm och Lars Hansson från Stockholmspolisen. 1985 drog hästekipagen ner spontana applåder.

Power Meet som i år går av stapeln 8 – 10 juli innebär alltid mycket jobb för polisen. Men i år satsar man på några nyheter.

- I år har vi också fått hjälp av rytteriet för att klara ordningshållningen främst runt Lögarängen och vi kommer även att ha cyklande poliser för att öka vår rörlighet i folkvimlet, säger Jan Ståhl, kommenderingschef vid Västmanlandspolisen i ett pressmeddelande.

Det är inte första gången man sätter in cyklar. Även under skolavslutningen använde man cyklar för att lättare kunna ta sig fram där folksamlingarna är. Totalt kommer tre cyklande poliser vara i tjänst.

Enligt polisen kommer man att under motorträffen bland annat fokusera på att förhindra att folk kör rattfylla och se till att ungdomar som inte har åldern inne inte dricker alkohol.

Mer läsning

Annons