Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälla förberett för burnout

Burnouteventet på parkeringen vid Ica Maxi på Hälla brukar dra mycket folk. Både Ica och andra fastighetsägare har satt in extra väktare under helgen. McDonal’s och Pizza Hut tar däremot tillfället i akt och håller öppet längre.

Annons
liv och rörelse. Till helgen förväntas det vara full fart kvällstid på parkeringen vid Ica Maxi och Hälla Shopping.

Ett lagligt burnoutevent hålls i år igen på Hällas parkering. Man får alltså här under ordnade former ”burna” med sin bil.

Arrangemanget pågår torsdag, fredag och lördag mellan klockan 17 och 03. Arrangemanget brukar dra mycket folk. Det blir många bilar och mycket folk på hela parkeringen.

Som VLT tidigare skrivit stänger Ica Maxi tidigare.

– Vi sätter även in fler väktare vid butiken för att undvika olaglig burnout som skydd för bland annat personalen, säger Måns Hemmingsson butikschef Ica Maxi Hälla.

Även Eurocommercial som äger fastigheten Hälla Shopping har vidtagit åtgärder på sin parkeringsyta.

– Vi har extra väktare på plats för att folk inte ska campa eller hålla på med olaglig burnout eller drifting på parkeringen, säger Jonas Gustavsson kapitalförvaltare på Eurocommercial.

Arrangemanget som infaller under Power meet är egentligen ett fristående event utanför Power meet.

Polisen har förstärkt närvaro överlag under Power meet.

– Vi har inte extra personal på plats just på Hälla, men kommer självklart vara även där om det behövs, säger Victoria Holmgren, ,pressekreterare på Polisen Västmanland.

McDonald’s på Hälla förväntar sig många fler gäster och har förlängt sina öppet- tider. De har laddat upp med varor och mer personal inför helgen.

– Vi har tagit in all personal och även lite personal från Uppsala, säger Angelica Rak ansvarig för McDonald’s restauranger i Västerås.

Även Pizza Hut kommer hålla öppet lite längre under helgen.

Mer läsning

Annons