Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta bilder från Power Meet

Sol och 30-gradig värme välkomnade Power Meet deltagarna till Västerås!

Annons
Trivsam trängsel. Morgan, Kent, Tobias, Daniel, Maria, Thomas och Petter samsas om utrymmet i husvagnen och förtältet.

Några entusiaster gav sig ut på vägarna för en tur längs med Sjöhagsvägen. Där har säljare rest tält med allt från tröjor och andra attiraljer till mat och dryck. Erik Hamberg från Uppsala säljer tröjor och linnen i ett tält vid korsningen Sjöhagsvägen-Djuphamnsvägen.

– Jag tycker att det är coolt med gamla bilar men jag skulle inte åka hit om det inte vore för att jobba. Jag är mer för musik och festivaler, säger han.

På Johannisbergs camping är entusiasmen å andra sidan påtaglig. Glada men varma är sällskapen runt tält och husvagnar. Generatorers brummande blandas med musiken som spelar i vart och vartannat läger. På en tältstol utanför en husvagn får Tobias Rundgren från Östersund håret rakat av polaren Niklas Eriksson.

– Det var så jävla varmt och jag brukar ha snaggat men det hanns inte med, förklarar Tobias.

Humöret är på topp men värmen gör sitt. I skuggan av en bil ligger en kille och sover med huvudet på en platta öl. Nere vid badet kommer Tobbe Haugen, från Östersund, vadande i vattnet. Från ett snöre knutet vid handleden hänger en flaska kir som flyter på vågorna. I handen håller han, som så många andra, en burk öl.

– Det är så sjukt trevligt här. För mig är det första gången men de jag är här med har varit här förut. Det här var mest en impulsgrej, jag hade ingen aning om vart jag skulle. Kör mot Västerås sa de, berättar han och pekar bort mot en klunga bussar där han och sällskapet bor under helgen.

Badfest. 30 grader och stekande sol. På stranden sitter en kille med gitarr och spelar och sjunger Johnny Cashs Folsom prison blues för en mindre skara vänner.
Stort utbud. Det går även att köpa den amerikanska drömmen på marknaden.
Reserv. Om någon skulle råka ut för en olycka så finns det gott om reservdelar att tillgå på marknaden.
Långresa. 18 timmar från Östersund till Västerås. Tobias Rundgren och Niklas Eriksson hade otur längst med vägen men kom fram till slut.
Familjeutflykt. Ann-Sofie Håkansson med Ante, 4 år, Alice, 1 år, Albin, 6 år, och pappa Anders Jonasson är i Johannisberg för att bada och titta på bilarna. Killarna är bilentusiaster och Ante ska ha ”en röd med eldflammor på” när han blir stor.
Tema. USA är ett genomgående tema under hela Power Meet.
Ny generation. ”Det är en familjetradition för Anna så jag tycker att det är skitkul” säger Andreas Glimtoft som gör sitt andra Power Meet-besök, Anna-Karin Jonsson är här för nionde året och lilla Amanda Jonsson, fem månader, är här för första gången.
Debutant. Tobbe Haugen från Östersund besöker Power Meet för första gången. ”Än så länge känns det här som den bästa semestern jag haft i mitt liv, det är så sjukt trevligt”.
Trivsam trängsel. Morgan, Kent, Tobias, Daniel, Maria, Thomas och Petter samsas om utrymmet i husvagnen och förtältet.

Mer läsning

Annons