Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iréne kör röd Cheva

Iréne Pettersson gillar när luften doftar V8-motor och fantiserar om att köra Route 66 i sin Chevrolet Bel Air 1955.

Annons
Iréne Pettersson med sin Chevrolet Bel Air, 1955.

Namn/bilens ägare: Iréne Pettersson

Ålder: 55 år

Yrke: Cad-operatör

Hemort: Västerås

Bil och årsmodell: Chevrolet Bel Air 1955

Smeknamn på bilen: Inget (borde kanske ha ett)

Körda mil per år: Cirka 200 mil

Antal tidigare ägare: En ägare före (sedan den kom till Sverige)

Mekar du eller renoverar du själv?: Ja, nu har jag ju den turen att ha en man, Håkan, som är superduktig på allt sådant, och för att känna att jag också är delaktig har jag löst det så att jag servar honom med mat och fika om han mekar med min bil. Man får inte vara dum! Sen när det gäller att putsa då kan jag också vara med, och jag kan lova att några långa fina naglar har man inte efter att man har putsat all kromen på en Cheva.

Det älskar jag med min bil: Allt. Helheten, den fina röda färgen och all krom, mycket krom ska det vara. Inredningen är också röd så det är en riktig tjej-bil.

Nästan alla bilar från 50-talet är så vackra och i synnerhet Chevroletens tre klassiska modeller 1955, 1956, 1957.

Och det jag kanske älskar allra mest med min bil är nog mitt fina Conny-kit med bilden på "The King of Rocken Roll" Elvis.

Sist men inte minst och inte att förglömma har jag en liten prins under huven, en liten groda som många flickor har försökt kyssa (ingen har lyckats).

Vi tjejer vill ju göra vår sak av det här med bilar och då är det här en liten kul grej.

När började ditt intresse?: Han var så smart min man. Den här bilen var hans ifrån början, och han har ju haft intresset för bilar sedan han var ung grabb, men hade otur att få en fru som hade noll intresse. Han fick alltid åka ensam på utställningar, marknader och träffar, jag ville aldrig följa med. Jag trodde att det var väl bara en massa raggare på sådana där träffar.

Men det skulle jag snart upptäcka att där hade jag fel.

Så 2002, när han var färdig med sin Chevrolet 1956 säger han till mig att nu är 55:an din. Och det klart att nu blev det ju lite roligare. Att ha en egen bil att åka i och ha ansvar över. Jag hade visserligen kört lite grann med bilen tidigare, ett par Damrallyn och även Lady Classic i Rättvik. Det hade till och med blivit ett par andra plats placeringar i Rättvik med den bilen. Så, så väcktes mitt intresse, bilen är bara ett intresse av fler, det är ju musiken, kläderna och allt som tillhör 50-talet som är så roligt. Men allt ska var i lagom doser.

Bästa Power Meet-minne: Rätt och slätt alla de Power Meet där sommar-Sverige har visat sig från sin allra bästa sida. Alltså vacker väder och hela stan, ja kanske hela Mellansverige har gått man ur huset och har invaderat hela Västerås med sina Picknick-korgar, barn och gamla alla är ute, och luften bara doftar V8-motorer.

Bästa resa med bilen: Ja den har jag inte gjort ännu. Bara i fantasin. Det skulle vara jättekul att ta med sig bilen över till USA. Gjorde en resa i somras till USA men den turen gjordes med en nyare modell av Chevrolet men tänk att få åka Route 66 med 55:an det vore nått de.

Mer läsning

Annons